Elephant krekeriai – ne tik gardus ir greitas užkandis keliaujant su dviračiais, tačiau ir puikus patiekalų pagardas. Todėl IKI Velomaratono komanda Jums dovanoja net tris receptus, kurių nepakeičiamu ingredientu taps Elephant krekeriai.
Užkandis: Krekerių užtepėlė su avokadu ir krevetėmis
Ingredientai:
- 200 g ELEPHANT krekerių
- 1 prinokęs avokadas
- 200 g virtų krevečių
- 1 mažas raudonasis svogūnas
- 1 pomidoras
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių petražolių papuošimui
Gaminimo būdas:
- Avokadą sutrinkite, pridėkite citrinos sultis, druską ir pipirus.
- Smulkiai supjaustykite raudonąjį svogūną ir pomidorą, sumaišykite su avokado mase.
- Krevetes, jei reikia, supjaustykite į mažesnius gabalėlius.
- Ant ELEPHANT krekerių užtepkite avokado užtepėlės, uždėkite krevetes ir papuoškite petražolėmis.
- Patiekite kaip elegantišką užkandį.
Desertas: Krekerių ir uogų desertas
Ingredientai:
- 200 g ELEPHANT krekerių
- 200 g maskarponės sūrio
- 2 šaukštai cukraus pudros
- 1 šaukštelis vanilės ekstrakto
- 200 g šviežių uogų (braškių, mėlynių, aviečių)
- Medaus papuošimui
Gaminimo būdas:
- Maskarponės sūrį plakite su cukraus pudra, kol gausite vientisą kremą.
- Ant ELEPHANT krekerių užtepkite maskarponės kremo.
- Ant viršaus uždėkite šviežių uogų.
- Patiekite kaip lengvą ir gaivų desertą.
Salotos: Gaivios vištienos ir avokadų salotos su Elephant krekeriais
Ingredientai:
- 200 g vištienos krūtinėlės filė
- 1 prinokęs avokadas
- 1 raudonoji paprika
- 1 agurkas
- 100 g vyšninių pomidorų
- 50 g ELEPHANT krekerių
- Sauja šviežių špinatų arba salotų lapų
- 2 šaukštai alyvuogių aliejaus
- 1 šaukštas citrinos sulčių
- Druskos ir pipirų pagal skonį
- Šviežių žolelių (pvz., petražolių ar baziliko) papuošimui
Gaminimo būdas:
- Vištienos krūtinėlę iškepkite keptuvėje arba griliuje, pagardinkite druska ir pipirais. Leiskite atvėsti ir supjaustykite mažais gabalėliais.
- Avokadą perpjaukite per pusę, išimkite kauliuką ir supjaustykite griežinėliais arba kubeliais.
- Raudonąją papriką, agurką ir vyšninius pomidorus supjaustykite mažais gabalėliais.
- ELEPHANT krekerius palaužykite.
- Špinatus arba salotų lapus sudėkite į didelį dubenį, avokadą, sudėkite papriką, agurką, pomidorus ir vištieną.
- Pabarstykite ELEPHANT krekeriais.
- Supilkite alyvuogių aliejų ir citrinos sultis, pagardinkite druska ir pipirais. Viską švelniai išmaišykite.
- Papuoškite šviežiomis žolelėmis ir patiekite iš karto.
Šios gaivios salotos puikiai tinka kaip lengvas ir gardus patiekalas. Skanaus!
Sporto projektas bendrai finansuojamas Vilniaus miesto savivaldybės biudžeto lėšomis.